Sales & MarketingAls Chief Sales Officer Benelux ben ik – Robert Kapteijn – verantwoordelijk voor de Sales & Marketing activiteiten van ATAG Benelux. In mijn team zitten in totaal 93 personen, verdeeld over België en Nederland, die vanuit verschillende disciplines dagelijks bezig zijn om onze drie Nederlandse kookmerken, ATAG-Pelgrim-ETNA, aangevuld met het premium wassen/drogen merk, ASKO te promoten. Door de duidelijk gedefinieerde positionering van de merken – premium, midden en laag – richt elk merk (gestuurd vanuit de zogenaamde Business Teams) zich op een andere doelgroep.

Bij het premium merk ATAG draait het om de beste innovatieve producten en diensten om een inspirerende kookervaring te creëren, daarentegen is de Pelgrim keukenapparatuur praktisch en efficiënt en maakt het koken verrassend gemakkelijk. Het productportfolio van ETNA is met name voor de prijsbewuste consument interessant, want ETNA maakt kwaliteit betaalbaar.

 

Ons Sales team is actief in de volgende marktsegmenten: “new kitchen” (keukenvakzaken), “replacement” (vervangingsmarkt; witgoedzaken, DHZ-bouwmarkten, e-tail) en projectenmarkt. Deze marktsegmenten hebben allen een eigen specifieke aanpak, hetgeen het geheel interessant, maar soms ook complex maakt.  Het Sales team wordt vervolgens ondersteund door de Commerciële Binnendienst.  

 

Mijn motto is “ondernemen is leiderschap en daadkracht tonen”. Elke dag commerciële kansen zien en gelijk hierop inspringen. Ofschoon de markt van keukenretail (met focus op inbouwapparatuur) t.o.v. andere branches enigszins traditioneel is en voor consumenten niet helemaal transparant is, zijn er volop veranderingen gaande. Dagelijks zijn wij bezig om nieuwe producten, concepten en services uit te denken en te ontwikkelen om de retailer te helpen de consument te voorzien van de juiste oplossing – een consument die zich anders aan het oriënteren is – en om de retailer te helpen om zijn toegevoegde waarde richting de consument te blijven tonen.