Commercieel Medewerker Verkoop Binnendienst

40 uur per week
Standplaats Duiven

ATAG Benelux is een vooraanstaand leverancier van keukenapparatuur en ontwikkelt en produceert hoogwaardige apparatuur vanuit de passie voor koken en kwaliteit: We love to cook! ATAG staat bekend als innovatief. Het continu inspelen op nieuwe ontwikkelingen en het aanbieden van klantgerichte dienstverleningsconcepten zijn de kernelementen in de strategie van onze onderneming.

Naast het ontwikkelen van keukenapparatuur voor onze merken ATAG, Pelgrim en ETNA zijn wij tevens Competence Center binnen de internationale en beursgenoteerde Hisense Group. Vanaf 1 juni 2017 verzorgen wij tevens de distributie van de wasmachines en -drogers en vaatwassers van ASKO in de Benelux.

De verkoop van keukenapparatuur verloopt uitsluitend via keuken- en elektrovakzaken en via de keukenindustrie. ATAG Benelux telt momenteel ruim 450 medewerkers en is gevestigd in Duiven, vlakbij Arnhem aan de A12.

Functieomschrijving
In deze functie ben je verantwoordelijk voor alle administratieve en commerciële werkzaamheden voor onze klanten en het realiseren van klanttevredenheid. Je bent samen met onze Commerciële Buitendienst het eerste aanspreekpunt voor de klant. Je zult je tijd flexibel verdelen over zowel het Retailchannel alsook het specifieke Projectenchannel, waardoor er veel afwisseling en dynamiek is.

Je rapporteert rechtstreeks aan de Manager Commerciële Binnendienst.

Het team Verkoop Binnendienst bestaat uit 18 collega’s en samen werken we aan nog meer klanttevredenheid en klantgerichte processen. Daarnaast brengen we de commercie weer terug op de werkvloer. Vind jij het leuk om hierin met ons mee te denken en ons team te versterken? Wij verwelkomen je graag als collega, als je er van houdt om een stapje extra te zetten en ook out-of-the-box mee te denken over hoe we de klantverwachting kunnen overtreffen!

Taken
Je dagelijkse werkzaamheden bestaan o.a. uit het voorbereiden, uitvoeren en/of coördineren van alle klantgerichte activiteiten, die te maken hebben met verkooporderverwerking. Onderhouden van (telefonische) contacten met de klant en uitvoeren van alle voortvloeiende werkzaamheden. Je bent het eerste aanspreekpunt voor verkoop gerelateerde vragen en advies over producten, functionaliteiten, gebruikerseigenschappen en diensten van ATAG Benelux.

Zelfstandig kan je antwoord geven op vragen over klantorders, voorraden, leveringen, retouren, facturering, openstaande posten, overeengekomen prijzen en condities. Je bewaakt de gemaakte klantafspraken en draagt er bij afwijking zorg voor dat afwijkingen worden uitgezocht en dat de klant naar tevredenheid wordt geholpen. 

Functie-eisen
Je beschikt minimaal over een afgeronde MBO opleiding (richting commercieel). Je hebt kennis van het Microsoft Office pakket en bij voorkeur ook van SAP en het emailsysteem KANA. Vanzelfsprekend heb je een goede mondelinge uitdrukkingsvaardigheid en kun je goed plannen en organiseren. Je bent nauwkeurig en je werkt pro-actief en oplossingsgericht en houdt er van om samen te werken met anderen en gaat een uitdaging niet uit de weg. Je bruist van enthousiasme en energie om onze mooie merken aan de klant te leveren. We werken in een B2B-omgeving binnen ons team.

Profiel
Wij zoeken een enthousiaste en gemotiveerde collega (teamplayer) die een nieuwe uitdaging zoekt en zin heeft om als salesprofessional aan de slag te gaan en onze prachtige producten te verkopen. Je hebt uitstekende contactuele eigenschappen en commerciële vaardigheden. Je hebt het vermogen om mee te denken met de klanten, bent een relatiebouwer en onderhoudt de relatie door in samenspraak met de Commerciële Buitendienst de klant van dienst te zijn.

Solliciteren / vragen?
We staan je natuurlijk graag te woord bij eventuele vragen. Je kan hiervoor contact opnemen met Sabina Baede, Manager Commerciële Binnendienst, via telefoonnummer:
06- 34 10 27 31.

Ben je enthousiast en past deze functie helemaal bij jou? Dan nodigen we je uit om te solliciteren! Klik op de knop 'Solliciteren' boven in beeld en stuur je CV met motivatie naar ATAG Benelux.

Het proces
Als je sollicitatie bij ons binnenkomt, krijg je zo snel mogelijk te horen of wij je uitnodigen voor een gesprek. Een eerste gesprek zien wij als een kennismaking van twee kanten.
Tijdens het tweede gesprek gaan we dieper in op de functie. Zijn het enthousiasme en de positieve energie na deze gespreksrondes nog steeds aanwezig? Dan ontvang je een aanbod om ons team te komen versterken en hopen we je snel als nieuw collega te verwelkomen!  

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.