Channel Manager Retail

“Passie voor retail, passie voor ATAG Benelux” 

ATAG Benelux is vooraanstaand leverancier van keukenapparatuur van de vier mooie merken Etna, Pelgrim, ATAG en ASKO. Wij ontwikkelen en produceren hoogwaardige producten vanuit de passie voor koken en kwaliteit: We love to cook! ATAG staat bekend als innovatief, het continu inspelen op nieuwe ontwikkelingen en het aanbieden van klantgerichte dienstverleningsconcepten zijn de kernelementen in de strategie van onze onderneming. Vier merken met hun eigen cultuur, verleden en kernwaarden binnen één organisatie. Het succesvol managen van vier merken vraagt een organisatiecultuur waarin een echte winnaarsmentaliteit heerst!

De uitdaging

Als Channel Manager Retail ben je de spin in het web binnen de markt waar onze merken ASKO, ATAG, Pelgrim en ETNA en producten (inbouw- en vrijstaande keukenapparatuur en wassen/drogen) worden verkocht. Door jouw kennis van deze markt voel je precies aan wat de marktbehoeftes en -uitdagingen zijn en weet jij deze te vertalen naar kansen en mogelijkheden voor ATAG Benelux om zodoende onze marktpositie binnen Nederland te verstevigen en uit te bouwen. Je bent de ambassadeur van onze producten, diensten en concepten en bent in staat om commerciële klantrelaties voor de lange termijn op te bouwen en rekening te houden met factoren die van belang zijn om die relaties te onderhouden.

Het team

De Channel Manager Retail rapporteert aan de Chief Sales Officer Benelux en geeft direct leiding aan twee Sales Managers Keukenvakhandel (regio Noord en Zuid), Sales Manager Elektrovakhandel en Sales Manager Elektroketens/Online. Het totale retail sales team bestaat uit 23 FTE waarvoor de Channel Manager New Kitchen & New Business hiërarchisch verantwoordelijk is. De Channel Manager Retail is lid van het ATAG Benelux Management Team.

Wat wij bieden

 • Een baan bij één van de leukste bedrijven!
 • Veel ruimte voor nieuwe initiatieven en ideeën. Daar staan we altijd voor open.
 • Werken binnen een internationaal bedrijf die onderdeel uitmaakt van het Chinese hightech bedrijf Hisense.  
 • Naast een goed salaris en een ruime hoeveelheid verlofdagen, bieden we een bonus- en winstdelingsregeling en een zeer aantrekkelijk secundair arbeidsvoorwaardenpakket


Wanneer moet je zeker solliciteren?

 • Als je een afgeronde opleiding op HBO+ niveau hebt
 • wanneer je een goede beheersing hebt van de Nederlandse en Engelse taal 
 • Wanneer sales in je DNA zit
 • Als je een natuurlijke leider en verbinder bent
 • Wanneer je een echte winnaarsmentaliteit hebt: jij wil de beste zijn! 
 • Als je een professionele en energieke gesprekspartner bent voor onze relaties én collega’s met een natuurlijke gunfactor 
 • Als je analytisch, ambitieus en leergierig én creatief bent
 • Als je een gezonde dosis humor hebt
 • Wanneer je inzicht hebt in commercieel calculeren en financiële kengetallen


Solliciteren / vragen?

We staan je natuurlijk graag te woord bij eventuele vragen. Je kan hiervoor contact zoeken met Johan van Gompel, Channel Manager Retail a.i., op telefoonnummer 06-21243550Ben je enthousiast? Klik dan op de knop 'Solliciteren' boven in beeld en stuur jouw sollicitatiebrief met CV naar ATAG Benelux.

Het proces

Als je sollicitatie bij ons binnenkomt, krijg je zo snel mogelijk te horen of wij je uitnodigen voor een gesprek. Een eerste gesprek zien wij als een kennismaking van twee kanten. Tijdens het tweede gesprek gaan we dieper in op de functie. Zijn het enthousiasme en de positieve energie na deze gespreksrondes nog steeds aanwezig? Dan ontvang je een aanbod om ons team te komen versterken en hopen we je snel als nieuw collega te verwelkomen!


Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.