Business Manager ATAG Benelux

 
Als Business Manager ATAG Benelux ben je verantwoordelijk voor de strategische, commerciële en financiële doelstellingen voor het premium kookmerk ATAG in de Benelux. Je stelt het 3 jarig strategisch plan op. Deze vertaal je middels een jaarplan in operationele doelstellingen zodat de omzet- en margedoelstellingen, het vergroten van het marktaandeel en het gebudgetteerde contributie resultaat worden gerealiseerd.

Daarnaast ben je verantwoordelijk - middels een gedegen marketing, communicatie en mediaplan - om de brand awareness van het merk ATAG te verhogen. Je geeft leiding aan het Business Team ATAG Benelux, bestaande uit een Product Manager, Marketing Specialist, Trade Specialist, ATAG Chefkok en een Grafisch Specialist. Je stuurt multidisciplinaire projecten aan en realiseert deze projecten binnen het gestelde budget. Als Business Manager heb je veel contact met belangrijke klanten uit de diverse retailkanalen en met de afdelingen Marketing en Sales.

Je maakt onderdeel uit van het Verkoop Management Team en je rapporteert in deze functie aan de CSO ATAG Benelux.
 

Taken en verantwoordelijkheden 

Je taken en verantwoordelijkheden zijn onder meer:

  • Strategisch positioneren van het merk ATAG;
  • Vertalen van de merkstrategie in een strategisch merkplan, die je verder operationaliseert middels marketing-, communicatie- en mediajaarplannen;
  • Verzamelen van marktinformatie en uitvoeren van concurrentieanalyses. Je bevindingen vertaal je naar business insights;
  • Bepalen van het marktbewerkings- en prijsbeleid van de individuele producten, productcategorieën en combinatie van productcategorieën;
  • Je bewaakt de tijdigheid van productintroducties en de beschikbaarheid van marketingcommunicatiemiddelen;
  • Je stelt het omzet-, marge- en kostenbudget op ter goedkeuring;
  • Je bewaakt het rendement van het assortiment, o.a. door toetsing van GMROI op merk- en product (groep) niveau;
  • Je initieert merkpromoties en acties in de Benelux;
  • Je analyseert en bewaakt de verkoopresultaten zoals omzetgroei, marge ontwikkeling en distributiespreiding en adviseert de ATAG Benelux Directie en de Channel Managers over de uitkomsten.


Functie-eisen 

Je bent in het bezit van een HBO of WO diploma (Marketing-/Brandmanagement) en je hebt minimaal 10 jaar werkervaring met het vermarkten van premium consumentenproducten via diverse retailchannels. Je hebt ervaring in een internationale omgeving en je deelt met ons een passie voor koken.
 
Uiteraard beheers je de Nederlandse en Engelse taal uitstekend, zowel mondeling als schriftelijk.


Profiel 

Wij zoeken een ervaren en gemotiveerde kandidaat met goede analytische en communicatieve vaardigheden. Je bent zeer klantgericht, zowel naar retailers, richting de eindconsument als naar je interne klanten. Je bent een echte teamspeler die de dialoog steeds blijft zoeken. Je hebt affiniteit met koken, je bent creatief en vindingrijk, ondernemend en resultaatgericht. Je bent een echte zelfstarter, pragmatisch ingesteld en zeer goed in staat om je plannen te verwoorden in theoretisch en praktisch goed onderbouwde plannen.


Bijzonderheden 

Naast een prettige, ondernemende werksfeer bieden wij je de kans om ons merk ATAG de komende jaren neer te zetten als hét Premium kookmerk voor de bewuste consument die op zoek is naar duurzame keukenapparatuur van hoge kwaliteit. 

Heb je interesse in deze functie en voel je je thuis in een werkomgeving waar eigen verantwoordelijkheid, teamwork en een goede sfeer belangrijke uitgangspunten zijn, stuur dan jouw sollicitatiebrief met CV naar ATAG Benelux, t.a.v. de afdeling HRM.

Voor vragen over de functie kun je contact opnemen met Robert Kapteijn, CSO ATAG Benelux, telefoonnummer 06- 21 24 34 36.

Een impressie van het merk ATAG en haar producten vind je op www.atag.nl.


Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.