Algemeen Directeur met sterke commerciële drive

ATAG Benelux is een hoogstaande producent en leverancier van keukenapparatuur met de sterke en kwalitatieve merken ATAG, Pelgrim, ETNA, Hisense en ASKO. Vanuit het hoofdkantoor in Nederland speelt de organisatie snel in op de noden van de Benelux markt en blijven ze innoveren. Ons dienstverleningsconcept en optimale service naar de klanten zijn een belangrijke troef in de sector. Onze Belgische klanten zijn vooral keukenbouwers, aankoopgroeperingen en meer recent electro retailers.  

In 2018 is ATAG Benelux overgenomen door de Chinese Hisense Group. Hisense is een multinational met een jaaromzet van ruim EUR 16 miljard, 80.000 medewerkers en vertegenwoordigd in meer dan 130 landen. Hisense is een partner met wie wij onze kennis en ervaring – op het gebied van zowel R&D Cooking als keukenretail in de Benelux – kunnen delen en wereldwijd kunnen uitnutten. 

De Belgische organisatie telt 45 medewerkers. De afgelopen jaren maakt ATAG België een forse groei door. Ook de aankomende jaren zal ATAG België sterk door blijven groeien en haar positie verstevigen op de Belgische markt. Dit vraagt andere skills van onze organisatie en van leiderschap.  

Om deze uitdaging waar te maken is ATAG België op zoek naar een Algemeen Directeur met een sterke commerciële drive.  

 

Functie  

Je bent zowel het gezicht als aanspreekpunt van de Belgische organisatie. Als leider van de gehele organisatie, en het commerciële team in het bijzonder, verstevig je de merk- en marktpositie van de merken op de Belgische markt. Je motiveert, enthousiasmeert en begeleidt het field sales team en de lokale marketing afdeling. Je zorgt voor een goede communicatie en rapportering, organiseert meetings en garandeert dat de verkopers de merkenstrategie ondersteunen en implementeren door intensieve contacten te onderhouden op winkelpuntniveau. 

Daarnaast onderhoud je zelf nauwe contacten met bestaande strategische klanten en bouw je het netwerk uit. Je bent door je sterke aanwezigheid in de markt tevens verantwoordelijk voor business development; je hebt oog voor nieuwe trends en evoluties en je ontwikkelt nieuwe segmenten en klanten.  

In deze functie rapporteer je rechtstreeks aan de ATAG Benelux Directie in Nederland.  

 

Profiel  

Het profiel van de kandidaat kan als volgt beschreven worden:  

  • Je kan terugblikken op 10 jaar ervaring in een (commercieel) leidinggevende functie voor A-merken in een B2B-omgeving.  
  • Je hebt kennis van zowel de Keuken retail als de Electro retail markt en kent de juiste stakeholders in deze markt.  
  • Je bent een people manager die richting geeft, dynamiseert, enthousiasmeert en de juiste prioriteiten stelt.  
  • Je beschikt over een hands-on mentaliteit om zelf nog actief in de markt en bij strategische klanten aanwezig te zijn.  
  • Als pionier en ondernemer heb je een oog voor opportuniteiten en ben je dagelijks op zoek naar verbeteringen.  
  • Je bent resultaatsgericht, analytisch en energiek.  
  • Je bent perfect tweetalig Frans/Nederlands.  

Heb je interesse in deze functie en voel je je thuis in een werkomgeving waar verantwoordelijkheid, teamwork en goede sfeer belangrijke uitgangspunten zijn, stuur dan zo spoedig mogelijk je sollicitatiebrief met CV naar ATAG Benelux, t.a.v. de afdeling HRM.   

Voor informatie over de functie kun je contact opnemen met Robert Kapteijn (CSO ATAG Benelux) op telefoonnummer +31 6 - 21 24 34 36.  

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.